RSS Новости:

Божићна посланица Епископа браничевског, 2023
Часопис „Саборност“ у категорији истакнутих националних часописа: М52
Најновији број часописа „Саборност“ XVII (2023)
Промоција издаваштва на 66. Међународном београдском сајму књига, 2023.
Друга књига Сабраних дела м. Јована (Зизијуласа)
Прва књига Сабраних дела м. Јована (Зизијуласа)
Зборник предавања у помен м. Јована (Зизијуласа)
Зборник предавања м. Јована (Зизијуласа) са симпосиона у Пожаревцу
Други Свето­николајевски дани у част и сећање на Митрополита пергамског г. Јована (Зизијуласа)
У продаји је ЧЕТВРТО КОЛО сабраних дела о. Георгија Флоровског

Презентација је израђена
са благословом Његовог преосвештенства Епископа пожаревачко-браничевског
Г. Игнатија

Пријава на e-mail листу (?)

30.12.2013. | Образовни центар » Састанци

Састанак координатора верске наставе, децембар 2013.

У понедељак, 30. децембра 2013. године, по први пут у просторијама новоизграђеног Образовног центра „Ecclesia Viminaciensis“, одржан је редовни састанак координатора верске наставе Епархије браничевске.

У оквиру већ устаљеног дневног реда, са окружним и општинским координаторима су сумирани проблеми на које су вероучитељи наишли на почетку школске 2013/2014. године, као и решења која су реализована. Посебно су представљени проблеми у самом Пожаревцу, који се тичу непримерених поступака одговорних лица против Веронауке у Гимназији и Медицинској школи.

У оквиру већ редовне тачке дневног реда – ангажованости Одбора за просвету и културу на сталном стручном усавршавању вероучитеља, осим договора о одржавању семинара предвиђених за текућу школску годину, анализирани су и резултати одржаног састанка са вероучитељима на територији Епархије браничевске који нису теолози по примарној вокацији, али предају Веронауку и интензивно похађају семинаре. Поменути састанак одржан је 28. децембра 2013. године, и представља први овакве врсте, јер су на њему постављени темељи богословског назидања поменуте групе вероучитеља. На том мини-семинару испланирана је и даља динамика рада на наредним окупљањима.

За текућу школску годину разговарано је о одржавању традиционалног такмичења ученика VII и VIII разреда основне школе, као и о одржавању фестивала уметничких радова ученика средњих школа, полазника Православног катихизиса.

Ђакон Горан Илић